Evelien Jonkers

Heb je te maken met tegenslagen, ben je vastgelopen of loop je leeg qua energie? Vanuit mijn praktijk Mogelijkhedencoach help ik je ontdekken wat er wél kan.

Vanaf april 2021 geef ik al mijn coachingsessies buiten in de natuur in de omgeving van Rijswijk, Delft, Voorburg en Den Haag. Op deze manier kom je in beweging en kunnen we gebruik maken van de natuur als metafoor voor wat er in jouw leven speelt. Hierdoor kom je makkelijker in contact met je lichaam en met je gevoel, waardoor de coaching effectiever en doelgerichter wordt.

Voel jij je ook wel een volledig uitgewrongen?

Om energie management uit te leggen, gebruik ik altijd de metafoor van een pak yoghurt. Het pak is jouw lichaam, de yoghurt je energie. Wanneer je te veel doet , wring je jezelf uit om dat laatste beetje energie uit jezelf te halen. Net als bij een pak yoghurt als je daar de laatste yoghurt uit probeert te halen. Wil je daarna weer opladen, dan zal je eerst je pak yoghurt uit moeten deuken: anders past er niet meer dezelfde hoeveelheid energie in. Zie onderstaande blogs die ieder een aspect van energie management raken:

- Ren jij vier marathons per dag? Het verschil tussen energie management en time management

- Hoe snel herstel jij van een burn-out? Ik leg uit hoe een burn-out ontstaat en waarom het lang duurt om te herstellen van een burn-out

- Wat houdt "minder energie" eigenlijk in? Een simpele uitleg om aan andere mensen duidelijk te maken wat het betekent als je dagelijks minder energie hebt

- Ben je ook wel eens moe na je werk? Het verschil tussen moe zijn en (altijd) minder energie hebben

- Hoe raak je minder energie kwijt met piekeren?